Breaking News

A Pongrác-tető tetején, Gyergyói-havasok, Székelyföld

Előtérben a Gyilkos tó
Előtérben a Gyilkos tó

Ebben a cikkben csak néhány, de annál látványosabb fotót teszünk közzé a Gyergyói-havasokból és a Hagymás-hegységből. A felső fotón a Gyilkos tó nyugati végén röptettük fel a drónt és készítettük ezt a fotót. A Kis-Cohárd mögött jól lehet látni az Egyeskőt, a Békás-szoros szikláit és leghátul homályosan még a Csalhó-hegység is feltűnik.

Tavaszi kép a világos zöld lombhullató fákkal.
Tavaszi kép a világos zöld lombhullató fákkal.

Ugyan abból az állásból elfordítva a kamerát dél felé, feltűnik a Hagymás-hegység vízválasztója.

Pongrácz tetőn
Pongrácz tetőn

A Pongrácz tetőn úgy 3 kilométert haladtunk dél felé, a rádió-tv tornyokon túlra, majd itt röptettük fel a drónt. A legközelebbi sziklacsúcs a Csofronkát láthatjuk, a háttérben pedig az Egyeskőt és a Nagy-hagymást vehetjük ki a képen. A fotó jobb oldalán a völgy az Olt folyó forrása és a Balánbányáról Kovács Péter felé vezető völgyet láthatjuk.

madárszemmel ...
madárszemmel …

A kép közepén alig kivehető a hosszított-magasított Mercedes Sprinter kisbusz, amit 500 méter magasból fotóztunk. Hát legközelebb ide terepjáróval, vagy gyalog megyünk, mert nagyon kemény volt az erdészeti út, de megérte, mert meseszép panorámánk volt.

A legjobb helyeket Erdélyben a térképünkön találod:

About erdelyikepek

Check Also

Bálványosvár

Bálványosvár

Bálványosvár országos jelentőségű műemlékké nyilvánított várrom Kovászna megyében, Torjától északnyugatra, a Torjai-hegység és a Bodoki-hegység találkozásánál egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük