Breaking News

A Nagy-Bihar 1849 m. magas

A Kis-Bihar
A Kis-Bihar

2019 június végén Bodrogi Attila barátommal és Sárikával hármasban keltünk útra. Első utunk a Boga-völgybe vezetett, majd a Nagy-Biharra mentünk, ami a Nyugati-Kárpátok legmagasabb csúcsa, románul muntii Apuseni, a csúcsot pedig Vârful Curcubăta Mare -nak hívják. Mikor felérkeztünk, akkor csodaszép idő fogadott.

A Kis-Biharon Sárikával.
A Kis-Biharon Sárikával.
Háttérben a Nagy-Bihar
Háttérben a Nagy-Bihar

Itt éjszakáztunk a Nagy és a Kis-Bihar csúcs között félúton, így láthattuk az éppen kialakuló zivatart, ami szerencsére elkerül, csak pár csepp esőt kaptunk. Alattunk és körbe-körbe pedig félelmetes és elképesztő látványos volt a zivatar a sok villámmal. Biztosan te is láttad már messziről a szélturbinákat, mi az egyik alatt éjszakáztunk. Az Aranyos folyó völgyéből aránylag jó minőségű út vezet fel egészen a csúcsig, de ha személy autóval jönnél, akkor ne sajnáld a sok kátyú és kisebb-nagyobb kő miatt.

A Nagy-Bihar
A Nagy-Bihar
A Nagy-Bihar
A Nagy-Bihar

A Nagy-Bihar csúcson is megvan az a magas hegyi élmény, amire sokan vágynak, alattunk a végtelen táj körbe-körbe és másnap reggel a távolban még a Retyezát és a Szárkő-hegység is feltűnt! Ide is érdemes visszatérni!

Sárikával a villámok alatt
Sárikával a villámok alatt
másnap
másnap
szélturbinák
szélturbinák

Ismerd meg Erdély nevezetességeit:

About erdelyikepek

Check Also

A Gyimesek

Erdély

Erdély történelme az írásos forrásokból az i. e. 1. évezredtől követhető nyomon. Szkíták, az agatürszök …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük